Internet
Afdrukken
Hits: 495

Internet - Nederlandse autoriteiten hebben in de tweede helft van 2019 vaker gegevens van gebruikers opgevraagd dan in de tweede helft van 2018. Aldus blijkt uit de laatste rapportage van facebook.

In de tweede helft van vorig jaar ontving Facebook in totaal 793 verzoeken over persoonsgegevens van gebruikers. Van 80% werd de informatie daadwerkelijk verstrekt. De belangrijkste criteria voor het opvragen betreffen namen, aanmeldingsdata en hoelang een gebruiker actief is op het net. In sommige gevallen worden ook IP-adressen of accountinhoud opgevraagd en verstrekt.

Verkoop je mobiel aan GSMLoket

Stijging informatie opvragen door overheid
100 van de 793 verzoeken betroffen noodverzoeken. Omdat er in bepaalde situaties gevaar dreigt, is er geen tijd voor het starten van een wettelijke procedure. In de andere gevallen werden er wel degelijk verzoeken via een procedure ingediend, waarbij de overheid een bevelschrift had om data op te vragen.
Het aantal aanvragen voor van de Nederlandse overheid is de laatste tijd fors gestegen.
Alleen in de eerste helft van 2017 waren de 804 dataverzoeken van de overheid cq autoriteiten  aanzienlijk en zelfs groter dan in het tweede kwartaal van 2019. Tot en met de tweede helft van 2018 nam het aantal verzoeken af tot 513, maar na die tijd toont het aantal verzoeken een steeds verder stijgende lijn.

Bron: NL Magazine

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

powered by social2s