Nokia

Nokia en Microsoft

Nokia – Met de overname van de telefoontak van Nokia door Microsoft is de aanval op Apple begonnen. Concurrent Samsung heeft al eerder een succesvolle poging gedaan. Met een groot aantal type telefoons en tablets heeft de Koreaanse fabrikant met het Andriodbesturingssysteem een belangrijk deel van deze markt veroverd. Microsoft probeert dit nu ook door met de naam Nokia een positie te verwerven. Microsoft brengt al een tablet uit onder de Surface (inmiddels al Surface 2). Nokia gaat ook tablets produceren, waardoor de koppeling telefoon en tablet net als bij de concurrenten Apple en Samsung een begrip wordt. Nokia zorgt voor de toegang van Microsoft tot deze markt. Het is overigens niet nieuw dat het Microsoftbesturingssysteem Windows 8 aan tabletfabrikanten wordt geleverd. Andere merken zoals Acer, Asus verkopen ook tablets die op Windows 8 werken.

De kracht zit hem dus meer in de koppeling van merknamen, Nokia als telefoonmerk en Microsoft als softwareleverancier. Naast de diverse Windowstelefoons moet Nokia met de Lumia 2520 tablet de uitdaging met Apple en Samsung aangaan.

 

 

Nokia onthult dunnere metalen Lumia-smartphone

 

Nokia heeft een nieuw Lumia toestel aangekondigd. De Nokia Lumia 925 is gemaakt van metaal en heeft een verbeterde camera.

Het toestel zal uitkoment in het wit, zwart en zilver. Enkel de randen van het toestel zijn van metaal gemaakt. De telefoon gaat draaien op Windows 8 en zou een veel betere cameratechnologie krijgen. De telefoon zal zich vooral door het uiterlijk en de camera moeten verbeteren ten opzichte van de andere Lumia telefoons.

De telefoon is pas in het najaar in Nederland beschikbaar, terwijl hij al in juni in de VS in de winkels moet liggen. De prijs van de Lumia 925 ligt waarschijnlijk rond de 550 euro.

De camera beschikt over 8,7 megapixels. Door het aanbrengen van een verbeterde camera technologie zouden de foto’s veel beter moeten worden. Ook zou de camera bijzonder geschikt zijn voor donkere situaties.

 

 

Nokia toont toestel met fysieke whats-app knop

 

Nokia brengt een telefoon op de markt met een whats-app knop in het toestel, om direct dingen te kunnen delen met deze ‘instant messaging-dienst’.

Het gaat om de Nokia Asha 210 met een eigen besturingsysteem van Nokia. De telefoon zal geen 3G gaan ondersteunen. De telefoon zal in Nederland pas in het najaar te verkrijgen zijn en zal slechts 69 euro kosten. Wel zit er een 2G en wifi functie op.

De telefoon heeft een fysiek toetsenbord en dus de speciale whats-app knop. Verder beschikt het toestel over apps zoals; Facebook, Twitter, Gmail en Youtube. Het toestel is beschikbaar in de keuren Geel, Cyaan, Zwart, Magenta en Wit.

Volgens Nokia belooft Whatsapp de dienst gratis aan te bieden op deze telefoons. Whatsapp gaat op de androidtoestellen namelijk binnenkort geld kosten.

 

 

Nokia Lumia

 

Nokia Smart Shoot.

Maak iedere foto perfect.

Deze generatie Lumia, met de Lumia 920 en de Lumia 820, is uitgerust met een unieke lens waarmee je een hele reeks foto's kunt maken met één klik. Je kunt glimlachen combineren, afbeeldingen bewerken en direct verbeteringen aanbrengen om die perfecte foto te maken die nooit genomen is. Als je klaar bent kun je ze uploaden, zodat je al je vrienden ze kunnen zien.


City Lens.

Bekijk je stad door een andere bril.

Met City Lens kun je alles ontdekken dat de stad te bieden heeft door op het scherm van de camera te kijken. Houd je telefoon voor je en draai rond. Zo zie hoe restaurants, hotels en andere bedrijven in de buurt op je scherm verschijnen. Je vindt suggesties over waar je lekker kunt eten of waar de dichtstbijzijnde bars zijn. Je leest beoordelingen, belt ze direct op voor een reservering of je maakt een lijst met plekken die je de volgende keer wilt bezoeken.


Innovatief design.

Draadloos laden met verwisselbare covers.

De nieuwe Lumia-serie is ontworpen met heel veel speciale functies. Een daarvan is het ingebouwde draadloos laden. Leg je telefoon op de plaat om de batterij te laden. Je kunt kiezen uit verschillende laders, zoals een prachtige Nokia wireless charger en het laadkussen van Fatboy. Als je de Lumia draadloos wilt laden, hoef je alleen maar een speciale cover toe te voegen. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren, dus er is er altijd eentje die bij je past. Je kunt ook nieuwe accessoires als luidsprekers en hoofdtelefoons kopen die erbij passen.


Nokia Music.

Stream je favoriete muziek gratis.

Met Nokia Music stream je gratis muziek op je telefoon. Je hoeft je niet in te schrijven en geen abonnement te nemen. Je hebt een enorme bibliotheek aan nummers en op maat gemaakte afspeellijsten met je favoriete artiesten. Het werkt trouwens ook offline. Download een afspeellijst op je telefoon, zodat je die altijd en overal kunt luisteren. We hebben ook geweldige accessoires die het luisteren nog beter maken, zoals een Nokia Purity Pro stereo hoofdtelefoon van Monster. Of onze nieuwe draagbare JBL draadloze luidspreker. Allemaal ontworpen om je Lumia aan te vullen.


SkyDrive.

Werk onderweg.

Nokia Lumia smartphones hebben een volledige versie van Microsoft Office, Outlook en Internet Explorer 10. Dus kun je bestanden in Microsoft PowerPoint, Excel en Word maken als je onderweg bent en eenvoudiger dan ooit internetten. Je kunt met SkyDrive ook al je bestanden synchroniseren tussen je computer en telefoon. Als je documenten moet delen met je collega's, dan kun je SharePoint of Office 365-servers gebruiken om te zorgen dat de overdracht veilig gebeurt.


Live Tiles.

Direct toegang tot alles.

Als je de Live Tiles eenmaal gebruikt hebt, zul je je afvragen hoe je ooit zonder hebt gekund. Iedere tegel biedt direct toegang tot je favoriete apps, contacten, Facebook, e-mails en tweets. Je kunt er altijd nieuwe tegels bijzetten, ze op het scherm verplaatsen en hun afmetingen aanpassen. De tegels werken in real-tim bij als er iets nieuws gebeurt. Dus je bent altijd op de hoogte van alles - in één oogopslag.

 

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time