Internet

Steeds meer slachtoffers van het politievirus

De laatste weken merken wij steeds vaker dat het politie virus weer terug is van weg geweest. En dit virus is sterker dan zijn voorganger.

Graag behoeden wij u voor dit virus en willen wij u de volgende tips geven hoe u dit virus kunt tegenhouden.

1. Update uw JAVA software (indien u deze software niet heeft valt deze natuurlijk ook niet te updaten)

2. Update uw FLASH PLAYER. Deze heeft en gebruikt iedereen, flash zorgt ervoor dat u bewegende beelden kunt zien op internet pagina's.
Klik op de volgende link om up te daten. http://get2.adobe.com/nl/flashplayer/

3. Zorg voor een goede MALWARE scanner zoals Anti malware bytes.
http://www.malwarebytes.org/

4. Zorg ervoor dat de laatste Windows updates op uw pc zijn geïnstalleerd.

Bij het opvolgen van deze tips is de kans vrij klein dat u het politie virus nog zou kunnen krijgen.

Bron: totalprogress.nl

 

 

Opkomst van het internet

Opkomst van het internet

Ik heb de opkomst van het internet meegemaakt. Dit is wat ik later aan mijn kinderen zal vertellen. Opa zal ze vertellen dat hij moest inbellen. De router maakte dan allemaal rare geluidjes en niemand wist waarom. Ik zal de geluiden reproduceren en ze zullen me uitlachen. Het is gek, maar onze generatie zal worden uitgelachen voor ons primitieve gebruik van het internet. Wie gaat er twee minuten wachten totdat een pagina geladen is? Tegenwoordig niemand meer. Over vijftig jaar al helemaal niemand meer. Het internet zit op dit moment verweven met alles wat we doen.

Aanpassen aan het internet

Ik weet nog goed dat ik elke week een uurtje op het internet mocht. Dit was een dure aangelegenheid, want alles ging via de telefoon. Per minuut kostte het een aantal centen. Als dat nog steeds zo zou zijn, dan was ik binnen twee dagen door mijn salaris heen. Ik ging dan altijd spelletjes spelen op het internet. De meest simpele spellen die ik nooit offline gespeeld zou hebben. Maar ja, het was het internet. Ook bezocht ik voetbalwebsites, ik kan niet meer zo goed herinneren welke dat was. Ik was eigenlijk nog iets te jong. Het was ineens daar en ik ging erin mee. Ik drijfde mee op de internetgolf. Ik surfte over het net alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Constant paste ik me moeiteloos aan de vernieuwde omstandigheden aan. Toch maakt het me bang.

Aanhaken of afvallen

Ik ben nog jong genoeg om de technologie te volgen. De tijd zal me echter inhalen. Ik zal ouder worden en de technologische ontwikkelingen zullen alsmaar sneller gaan. Kan ik bijblijven? Ik ben nu al de achterste renner van de groep die af en toe wegvalt en weer aanhaakt. Ik vrees het ergste. 

Internet en wachtwoorden

Internet - Wanneer u een wachtwoord kiest, kunt u ervoor kiezen om het op te slaan in een password manager of schrijf het op., Soms, echter, gaat het mis: je merkt dat je geen toegang heeft tot uw password manager, je verliest het papier waarop u de wachtwoorden heeft opgeschreven. Of misschien iemand probeert in te breken in een van uw rekeningen en na een paar mislukte pogingen van het invoeren van uw wachtwoord, is de site vergrendeld en verdere toegang wordt verhinderd totdat u uw identiteit bevestigd.


In al die gevallen, hebben online diensten behoefte aan een secundaire weg om toegang tot uw account of uw gegevens te verlenen, wanneer u niet beschikt over (of niet kunnen gebruiken) uw wachtwoord. Soms, vooral in de lagere-security situaties zoals toegang tot een online publicatie of discussieforum, kunt u door op een link te klikken uw bestaande wachtwoord of een nieuw wachtwoord, naar het door u gekozen e-mailadres toe gezonden krijgen. Wanneer dit eenvoudige mechanisme als te onzeker wordt beschouwd, kan de site u vragen om te reageren op de verificatievragen waarvoor u eerder de antwoorden hebt verstrekt.

Helaas, wachtwoord-reset berichten en verificatie vragen komen met hun eigen problemen en risico's.

Voorkom wachtwoord-reset problemen

Van al uw wachtwoorden, is uw e-mailaccount een van de meest waardevolle. Dat komt omdat iedereen die toegang heeft tot uw e-mailaccount, in staat zal zijn om te lezen ook andere wachtwoorden en links te kunnen lezen. Een hacker die een wachtwoord heeft geraden of gestolen kan gewoon met dat een wachtwoord vele andere accounts proberen te openen en allerlei schade verooraken. U kan uw risico beperken, hier in een paar manieren.

Gebruik een speciale wachtwoord-reset account: Overweeg het opzetten van een nieuwe e-mail account voor jezelf (met behulp van een gratis dienst zoals Gmail) met een adres dat je nooit deelt of post in het openbaar. Gebruik deze account alleen wanneer u wordt gevraagd om een ​​e-mailadres met het doel voor de controle of het resetten van uw wachtwoorden. Op die manier, zelfs als iemand inbreekt op je hoofd e-mailaccount, zal de veiligheid van uw andere accounts niet in het gedrang komen.

Wees extra voorzichtig met uw e-mailaccount wachtwoord: Zorg ervoor dat u een bijzonder veilig wachtwoord voor uw e-mailaccount te kiezen. Zorg ervoor dat u uw e-mailclient is ingesteld op veilig communiceren met de e-mailserver-met behulp van Secure Sockets Layer of SSL, protocollen bijvoorbeeld-zodat uw wachtwoord nooit reist via de ether niet versleuteld. In Apple's Mail, selecteert u 'Mail'> 'Voorkeuren', klik op 'Accounts, een e-mailaccount kiezen uit de lijst en klik op Geavanceerd. Hier zie je de optie Gebruik SSL.

Vraag de vragen, Beveiliging vragen!

Zoals de tijdloze klassieker "Wat is uw moeders meisjesnaam?" Er wordt verondersteld dat de antwoorden geeft, die u nooit zult vergeten hebben, maar dat de meeste andere mensen niet zullen weten of kunnen raden. Helaas zijn de meeste van de vragen waaruit u kunt kiezen zijn niet allemaal veilig.

Je moeders meisjesnaam is een openbaar gegeven en bijna iedereen kan het in een paar minuten online achterhalen. Als je ooit op een blog of een Facebook-bericht schreef over uw eerste huisdier, je favoriete leraar, en andere veelgebruikte beveiligingsvraag onderwerpen, zijn die feiten ook in het publieke domein. Tot overmaat van ramp, enkele vragen die dubbelzinnige antwoorden uitnodigen. Waar hebben jullie elkaar ontmoet uw echtgenoot? Dat zou kunnen worden "in Amsterdam" of "bij een voetbalwedstrijd" of "in de Arena," bijvoorbeeld. Weet u nog het antwoord na een jaar?

Bedenk memorabele leugens: Om dergelijke problemen aan te pakken, er is maar een juiste manier om verificatievragen te beantwoorden. Verzin onlogsche antwoorden! Dus, wat was de naam van mijn eerste huisdier? boekenkast. Mijn moeders meisjesnaam? Het maakt niet uit welk antwoord u geeft, zo lang u en u alleen die kan weten.

 

Internet

Welkom 

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time