• Home
  • Posted

Opkomst van het internet

Opkomst van het internet

Ik heb de opkomst van het internet meegemaakt. Dit is wat ik later aan mijn kinderen zal vertellen. Opa zal ze vertellen dat hij moest inbellen. De router maakte dan allemaal rare geluidjes en niemand wist waarom. Ik zal de geluiden reproduceren en ze zullen me uitlachen. Het is gek, maar onze generatie zal worden uitgelachen voor ons primitieve gebruik van het internet. Wie gaat er twee minuten wachten totdat een pagina geladen is? Tegenwoordig niemand meer. Over vijftig jaar al helemaal niemand meer. Het internet zit op dit moment verweven met alles wat we doen.

Aanpassen aan het internet

Ik weet nog goed dat ik elke week een uurtje op het internet mocht. Dit was een dure aangelegenheid, want alles ging via de telefoon. Per minuut kostte het een aantal centen. Als dat nog steeds zo zou zijn, dan was ik binnen twee dagen door mijn salaris heen. Ik ging dan altijd spelletjes spelen op het internet. De meest simpele spellen die ik nooit offline gespeeld zou hebben. Maar ja, het was het internet. Ook bezocht ik voetbalwebsites, ik kan niet meer zo goed herinneren welke dat was. Ik was eigenlijk nog iets te jong. Het was ineens daar en ik ging erin mee. Ik drijfde mee op de internetgolf. Ik surfte over het net alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Constant paste ik me moeiteloos aan de vernieuwde omstandigheden aan. Toch maakt het me bang.

Aanhaken of afvallen

Ik ben nog jong genoeg om de technologie te volgen. De tijd zal me echter inhalen. Ik zal ouder worden en de technologische ontwikkelingen zullen alsmaar sneller gaan. Kan ik bijblijven? Ik ben nu al de achterste renner van de groep die af en toe wegvalt en weer aanhaakt. Ik vrees het ergste. 

 

 

Last modification: vr 20 nov 2015
close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time