• Home
  • Posted

Mobiel internet

 

Mobiel internet werd in de beginperiode voor smartphones en netbooks aangeboden. De eerste smartphones waren niet echt gebruiksvriendelijk. Met de komst van de iPhone en haar concurrenten werd het mobiele internet echt volwassen. De netbooks, de kleinere notebooks, hadden/hebben een wifi ontvanger, maar niet overal is wifi beschikbaar. Om dit probleem op te lossen werd de usb modem ontwikkeld. De modems kregen de naam dongles.
Met de intrede van de tablet werd de behoefte naar mobiel internet wederom vergroot. De tabletmarkt heeft de netbookmarkt bijna vervangen. Zeker omdat er nu ook toetsenborden zijn voor de huidige tablets (meestal met bluetooth connectie).

Binnen de tablets is er een onderscheid gekomen tussen tablets met slechts wifi mogelijkheid en tablets die naast de wifi mogelijkheid ook 3G/4G hebben. 3G is het mobiele netwerk via een datakaartje. In tegenstelling tot het wifi netwerk is dit niet gratis. Het wifi netwerk wordt soms gratis aangeboden als u buitenhuis bent. Sommige hotels, appartementen, campings en andere horeca bieden deze service aan.
Voor 3G en 4G(nog niet in Nederland gebruikelijk) is een mobiele abonnement of prepaidkaart nodig. Prepaid is naar verhouding duur. De tablets met 3G zijn meestal een stuk duurder, soms wel 100,- extra.

Een oplossing kan zijn een hotspot-verbinding te maken met uw smartphone. De smartphone fungeert dan als modem voor de tablet. De telefoon gebruikt 3G en wordt verbonden met wifi.

Het mobiele internet zal zich de komende tijd ontwikkelen, omdat de vraag nog steeds stijgt.

Last modification: vr 20 nov 2015
close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time